2013. október 11., péntek

Tatty Teddy amigurumi

Maci imádatomról már írtam nektek. Mindegy milyen maci, dagi maci, sovány maci, kicsi maci, kulcstartó maci, jelmezes maci ( télapónak öltözött,alpesi ruhás, szoknyás stb..)
Csak maci maci maci. De minden maci közül viszi a prímet Tatty Teddy vagyis Topis Maci.
Ebbéli szeretetem féktelen megnyilvánulása ez a kis amigurumi.
Amikor a kezembe akadt ez a szürke fonalmaradék, azonnal tudtam mit készítsek belőle - horgolt amigurumi Tatty Teddyt! A kis fickó 14 cm. A foltokat és a maci világosabb részeit külön horgoltam és utólag varrtam fel a testre.
Ilyen lett őkelme:
 Tatty-s gobelin képemet már láthattátok, de  most újra megmutatom:Végezetül pedig, ha valaki még nem ismerné Tatty Teddy történetét, most elolvashatja:


1897-ben kis, sussexi faluban Arundel mellett le volt bontva egy ház. A sok nem kívánatos kacatok és darabok közé volt dobva egy szemétkupacra egy kis barna játék mackó. Ott maradt sok hétig körülvéve konzervekkel ,egy öreg matraccal, dobozokkal és gazdát váró szeméttel.Hideg tél volt. A tavak és folyók befagytak és az emberek inkább otthon maradtak a melegben. A maci ki volt tűzve a matracra és nem tudott mozogni, elkezdett nagyon fázni. Valóban hideg volt.
A hideg csak egyre nőtt és a játék maci barna bundáját szürkére, kicsi barna orrát kékre változtatta. Nagyon sajnálta magát. Senki sem volt, aki szerette volna. Egyedül volt a világban, nem volt egyetlen barátja sem akire számíthatott volna.

Egy napon, amikor az idő enyhébbre fordult, egy kislány játszott a szemét halom mellett és észrevette őt. Kihúzta és leporolta a macit, és a maci hirtelen úgy érezte, hogy szeretik. Éppen csak, hogy rokonszenves volt, a szürke bundája és a kék orra páratlanná tette és soha nem változott vissza barnára.
A kislány hazavitte a játék mackót, és a nagymamája megfoltozta, ott ahol lejött a szövet. A kicsi macinak sok javításra volt szüksége a bundáján, mert az összes öltés szétfeslett. A kislány elnevezte őt: "Tatty Teddy-nek" avagy "Topis Macinak".
Sok-sok évvel később Tatty Teddy folyamatosított egy jelképet. A barátság és a szeretet jelképét. Keresztül a világon fiatalok és öregek, fiúk és lányok, a bűbája alá kerültek. A segítőkész emberek életében Tatty Teddy fontos objektum.

Ha van egy olyan ember, akit nagyon szeretsz, de még nem mondtad neki, akkor itt az ideje, hogy kimond, amit érzel. Mindenkinek szüksége van törődésre és szeretetre.


Sok szeretettel ajánlom ezt a bejegyzést macis barátnémnak, Krisztinek (Krisztimacinak)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése