2023. május 11., csütörtök

Macimánia

 Ha azt mondom MACI, akkor neked milyen kép jelenik meg a szemed előtt?

Nekem nagyon sokféle, ezért is készítek ilyen sokféle maci figurát. 

Gyerekkorában szerintem mindenkinek volt legalább egy macija - van akinek a mai napig meg is van. Ha van kedved akár meg is oszthatod velem alul a megjegyzéseknél! :)

Szóval ott tartottam, hogy macivarrás. Nos ez nem olyan könnyű feladat mint amilyennek tűnik, az utóbbi években 80-100 darab biztosan kikerült a kezeim alól. ezzel azt akarom mondani, hogy "némi" gyakorlással bele lehet jönni. Ugyanis :

" a hirtelen sikerhez általában tíz év kell" - ahogy Balogh Petya ( az egyik cápa és az én egyik nagy kedvencem) szokta mondani.

Sokféle macit készítek - sokféle anyagból: pamutvászonból, polárból, bébiplüssből, frottírból, farmer anyagból. Kapnak sálat vagy masnit, vagy szivecskét a hónuk alá, sapkát, kabátkát. A végeredmény mindig egy igazi mackópajtás. :)

Van néhány figura amit nagy méretben is elkészítek mert erre is van igény. Meg különben is...annyira cukik.

Készülnek különleges macik is, amiknek a pocakjára ráhímzem új tulajdonosának neve kezdőbetűjét. A levendulával töltött macik pedig a kicsik nyugodtabb alvását hivatottak segíteni, ők a "csicsipajtik" az alvócskamacik..

De az én macijaimat nemcsak a gyerekek szeretik hanem a gyereklelkű felnőttek is. ugyanis a maci imádatból nem lehet kinőni!

És hogyan készül? KÉZZEL-SZÍVVEL-TEXTILBŐL a szlogenem szerint.. :) Nos.. először is ugye az anyagot veszem elő hozzá, majd felrajzolom rá a szabásmintát ( mindig ügyelek rá, hogy ne keletkezzen sok hulladék az anyagból), majd kivagdosom a testrészeket. Ezután következik a gépi varrás ( 100 % ban csak a mini mackókat készítem kézzel, hiszen egyszerűen nem győzném időben  ha mindent kézzel varrnák). Szóval a nagyobb részeket géppel összevarrom, a talp felvarrása és a fej összevarrása kézzel történik.

Ezután kiforgatom színére az egyes darabokat és kezdődik a feltömésük. Erre nagy gondot fordítok mert nem lehet laza, hiszen akkor játék közben eldeformálódhatnak, formájukat veszthetik.

Amikor ezzel megvagyok kézzel bevarrom a tömőnyílásokat. Összeállítom a testet a fejjel. Majd a lábakat és végül a karokat rögzítem. Nem marad más hátra mint a pofi kialakítása. Felvarrom a füleket, szemeket és nózit hímzek.Ezt a részét imádom a legjobban, mert minden macipofi más lesz mégis hasonló... a csodálkozó, az álmos, a vidám, a kis szende...annyira édesek! :)

A maci ezek után kap valami kiegészítőt, hogy feldobjuk a megjelenését :) Masnit szalagból a nyakába, szoknyát, sálat, felvarrt szivecskét, sapkát, tüllszoknyát, horgolt kabátkát, vagy éppen masnit a füle tövébe.

Mire elkészül már csordultig van szeretettel és pozitív energiával általam.

Sokszor megkérdezik, hogy mivel van töltve...a válaszom az, hogy szeretettel. Aki ennyire szereti a munkáját mint én az nem is töltheti meg mással.. Amúgy antiallergén tömőanyagot használok.

Készítek amigurumi (horgolt) macikat is természetesen, hogy a horgolt termék kínálatomat színesítsem velük, Na ezek aztán abszolút egyediek, nincs két egyforma, max akkor ha valaki lemarad róla és mindenképp olyat szeretne. Majd őket is megmutatom!

Nem maradt más hátra mint néhány fotó, hogy lássátok a ManaHand macikákat!

Csak néhány kép...mutatóba...













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése