2012. augusztus 21., kedd

Elő a maradékkal!

Na, nem arra a maradékra gondolok amit a hűtőszekrényben rejtegetsz, bár annak a hasznosítására is tudnék adni egy-két tippet.
Én most a fonal maradékra gondolok! Ne mond, hogy neked nincs! Aki köt vagy horgol, annál idővel felhalmozódik egy nagyobb mennyiség. De ez jó hír, hiszen annyi mindent lehet készíteni belőle!
Hogy mi is a maradék? Lehet egy méter vagy akár egy egész gombolyag. Amit ezekből készítünk az tulajdonképpen ingyen van, hiszen nem kell megvennünk-csak elővennünk. :) 
Megtaláltad? Mindet? Biztos? Oké, akkor most szépen válogasd szét. Ezt megteheted úgy, hogy fonal vastagság szerint csoportosítod. Ez persze csak akkor jó szisztéma ha szereted a tarka-barka szín összeállításokat. Válogathatod szín árnyalatok szerint is. Ha több vékony fonalad van, akkor azokat érdemes lesz együtt felhasználni. Pl két különböző színből egy új melírozott árnyalatot kapunk. 
Érdekes hatást érhetünk el ha egy fényes fonalat egy tompább színűvel, vagy egy bolyhos mohert egy sima pamuttal fogunk össze és úgy készítjük el belőle amit szeretnénk.
A következő alkalommal elmondom milyen bakit követhetünk el a maradék fonalak felhasználása közben, aztán adok néhány tippet, hogy mi készüljön belőle és kitérek arra is mire kell figyelni, hogy ezeket a "maradék-csodákat" sokáig élvezhessük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése