2013. november 9., szombat

Meggymagos párna

A meggymag párna azok közé a gyógyeszközök közé tartozik, melyek múltja a középkorba nyúlik vissza, ezáltal régi hagyománnyal rendelkezik. Előnye, hogy melegítés után sokáig megtartja a hőt, és a szobát is jó illat borítja el.
 Nyugodtan használhatják allergiások is, ugyanis a meggymag párna antiallergén termék. Kitűnően szellőzik, nem melegszik túl.


Elsősorban görcsoldásra, fájdalomcsillapításra ajánlott. A meggymag párna hidegen, melegen egyaránt hasznos. Lehűtve kiváló a zúzódásokra és hasonló sérülésekre. Fülfájásnál, alhasi fájdalmaknál 2-3 perc alatt fel kell melegíteni mikróban (de sütőben is jó, csak ott 20-30 perc), majd ezt követően a kívánt testfelületre kell helyezni, hogy kifejtse a szükséges hatást. Hűtve kitűnően használható hideg borogatáshoz, ficamokhoz, fejfájásra. Masszírozó hatásának köszönhetően az alvászavarokra nyugtató hatással bír.


Hát- és derékfájásra, ’monitortól meszes’ nyakra jó, ha tarkód alá helyezve ezen alszol.

Van úgy, hogy nem a melegítés, hanem a hűtés a cél: törés, rándulás, zúzódás, égés, forrázás után „jegelheted” a bajt szenvedett testrészt, tedd a mélyhűtőbe 15-20 percre a meggymag párnát, ezután a testrészre helyezve (jól ráilleszkedik) kíméletesen, és tartósan enyhíti a fájdalmat, lüktetést, anélkül, hogy „lefagyasztana”, mint a jég, vagy jég akku, vagy vizes borogatás, ami sokszor nem is alkalmazható, mert a sérült tájék felázik!! A bántalmat szenvedett testrészre kiválóan rásimul, kíméletesen enyhíti a fájdalmat és lüktetést. A fagyasztóba mindenképpen úgy tedd be, hogy bele rakod egy zacskóba!

Ha hidegből hazaérsz, átfagyott lábakkal, csak bedobod a mikróba egy percre, azután ráállsz, vagy TV, számítógép elé leülve rápolcolod a lábadat és hamarabb megmelegít, mintha percekig meleg vízben áztatnád a lábfejedet.
 Hosszan megtartja a hőt, és fokozatosan engedi ki magából azt.
Ha sétálni indulsz pici babával, melegítsd szintén 2-3 percig, majd tedd a baba lábához a takaró alá a babakocsiba. Biztos lehetsz benne, hogy nem fázik meg a kicsi!

 A meggymag párna hatékonyan segít a fülfájás tüneteinek enyhítésében, illetve a kis gyermekek fájó pocakjára is gyógyírt jelent. A felmelegített párna vagy tasak a nyak- hát-, és derékfájást is eredményesen gyógyítja, a keresztcsontra helyezve hason fekvéskor pedig a lumbágót segít elviselhetőbbé tenni. Menstruációs görcsöket enyhíti, megszünteti.


A meggymaggal töltött tasak masszírozáshoz is remekül használható, kezünkbe morzsolgatva pedig stressz oldó, nyugtató hatású.


Tömören, röviden ennyi!  Próbáld ki, használd egészséggel!

Mutatok néhányat, vegyétek - vigyétek!
Üzeneteket emailben várom!  :)





















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése